Porcelánové nádobí
Proč je porcelán od Studia Malíská ideálním pro servírování čehokoli? Porcelán z karlovarského kaolínu se oficiálně označuje jako tvrdý, neboť je vysoce slinutý. Teplota výpalu se pohybuje kolem 1400 °C, kdy dochází ke smrštění a změně krystalické mřížky. Porcelán tak nemá žádné vzduchové skulinky (na rozdíl od keramiky), proto víc vydrží a především se v něm nedrží žádné bakterie a mikroorganismy. Je glazován křemičitou glazurou (opět na rozdíl od keramiky), tudíž se v něm nevyskytuje olovo. K tomu okouzluje mimořádnou originalitou a nadčasovou krásou.
- Talíře
- Tácy a podnosy
- Snídaňové soupravy
- Pečení, vaření
- Misky
- Konvice a mlékovky
- Hrnky
- Cukřenky, slánky a pepřenky
- Lapis